Володимир Зеленський і Денис Шмигаль. Джерело: Офіс президента України

Зеленський "втомився" від Шмигаля: ЗМІ натякнули на можливу відставку прем’єра

Президент України Володимир Зеленський начебто "втомився" від прем'єр-міністра Дениса Шмигаля. Тому ймовірним є звільнення з посади нинішнього очільника уряду.

Про це повідомила "Українська правда" з посиланням на поінформовані джерела з команди Володимира Зеленського.

"Президент втомився від Шмигаля, це видно з його ставлення до прем’єр-міністра на нарадах. Він його не особливо слухає вже навіть. Це якась більше емоційна річ, аніж прорахунок... Зеленський хоче постійно якихось креативних рішень і пропозицій, а Шмигаль хоч і виріс за останні роки, але за не може повністю змінитися", — пояснили джерела журналістів.

Інший високопоставлений співрозмовник медійників розповів, що це вже "другий захід на звільнення Шмигаля за останні два місяці".

За словами джерел, замінити Шмигаля можуть першою віце-прем'єр-міністеркою, міністеркою економіки Юлією Свириденко.

Також розглядають кандидатуру колишнього очільника Мінрегіону, колишнього голову правління "Нафтогазу" Олексія Чернишова. Проте щодо нього є сумніви — особливо після розслідування журналістів про його зв'язок із директором НАБУ Семеном Кривоносом.

Нагадаємо, що 9 травня президент Володимир Зеленський звільнив начальника Управління державної охорони України. Йдеться про Сергія Рудя. Цю посаду він обіймав з жовтня 2019 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 03.07.2024 13:57