Фото: Офіс президента

Зеленський закликав Трампа оприлюднити його "мирний план" для закінчення війни в Україні

Президент Володимир Зеленський закликав колишнього президента США Дональда Трампа публічно презентувати мирний план для закінчення війни в Україні.

Про це повідомляє CNN.

Зазначається, що глава української держави попередив, що будь-який мирний план, за яким Києву доведеться відмовитися від міжнародно визнаних територій, буде неприйнятним.

"Якщо ідея полягає в тому, щоб забрати частину нашої території та віддати Путіну, це не формула миру", — заявив Зеленський.

Зауважимо, раніше Дональд Трамп заявив, що Україна програє у війні проти Росії, хоча раніше могла б домовитися із країною-агресоркою та "без бою" віддати частину своєї держави. Водночас Трамп зазначив, що весняного наступу ЗСУ так і не відбулося, тому що українських військових зустріла "стіна озброєння і бомб" з боку Росії.

Нагадаємо, також Трамп заявляв, що може закінчити війну в Україні "протягом 24 годин", якщо знову очолить Білий дім. Мовляв, для цього йому достатньо зателефонувати до лідерів України та РФ і змусити укласти мирну угоду. Варто зауважити, що це вже не перша подібна заява Трампа. Про те, що може завершити війну в Україні "за 24 години" він казав і в лютому, і у березні. Однак на питання, як саме він це зробив би, політик відповідав, що не може цього сказати, "адже якби сказав, то, ймовірно, не зміг би цього зробити".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.09.2023 11:27