Зеленський зустрівся з Джонсоном: про що говорили

23 ВЕРЕСНЯ 2021 09:38

Сторони оцінили перші результати запровадження Угоди про політичне співробітництво, вільну торгівлю та стратегічне партнерство між Україною та Великою Британією.

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Офіс Президента.

Володимир Зеленський у Нью-Йорку зустрівся з Прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном.

Зеленський і Джонсон обмінялися думками щодо безпекової ситуації на сході та навколо України, зокрема в Чорноморсько-Азовському регіоні. Глава держави подякував за незмінну підтримку з боку Великої Британії територіальної цілісності України та свободи судноплавства в регіоні.

«Окрему увагу під час зустрічі було приділено подальшій взаємодії з Великою Британією щодо розвитку оборонних спроможностей України та зміцнення українського флоту. Сторони обговорили взаємодію у сфері енергетики, зокрема атомної, та виклики для європейського регіону у зв’язку з реалізацією проекту «Північний потік – 2». Президент України наголосив, що цей проект є геополітичною зброєю Росії», - йдеться в повідомленні.

Президент України передав Прем’єр-міністру Великої Британії список з майже 450 українців, яких незаконно утримують на тимчасово непідконтрольних територіях і в Російській Федерації.

Політика, 23.09.2021 09:38