Фото: сайт президента

Зеленському доповіли про бойове застосування західної техніки та зброї (відеозвернення)

У вівторок, 15 серпня, президент Володимир Зеленський опублікував традиційне звернення до українців. Глава держави розповів про зустріч з військовими на передовій, а також про застосування нашими воїнами західної зброї.

Текст звернення з'явився на сайті президента України.

Візит на передову

"Сьогодні продовжую відвідувати наші бойові бригади. Вчора ми були на Донеччині, сьогодні – різні райони Запорізької області, територія роботи ОСУВ "Таврія". Разом із генералом Тарнавським були в розташуваннях Третьої та 15-ї бригад оперативного призначення Нацгвардії, 47-ї та 65-ї окремих механізованих бригад, 46-ї аеромобільної бригади; 10-й армійський корпус — 116-та, 117-та і 118-та бригади", — сказав президент.

За словами президента, він зафіксував конкретні потреби військових — засоби РЕБ, дрони, броньовані евакуаційні машини "медевак". 

"Почули від комбатів відгуки про бойове застосування техніки та зброї, яку надають партнери. Кожен такий відгук – це те, про що будемо говорити з лідерами. І хочу окремо подякувати всім нашим воїнам, які беруть трофеї та ставлять на службу Україні російську техніку. Це не просто раціональність наших хлопців, це й важливий доказ спроможності наших героїв забирати зброю у ворога та використовувати для захисту життя України", — заявив Зеленський.

Ліквідація обстрілів 15 серпня

"Окремо хочу сьогодні подякувати всім, хто допомагав із ліквідацією наслідків російських ракетних нальотів. Вчора – в Одесі, Харківщина, сьогодні – Львів, Луцьк, Дніпро, Краматорськ, на Черкащині, також в Запорізькій області, в інших частинах держави. Дякую рятувальникам, лікарям, поліцейським, волонтерам, місцевій владі... Дякую!" — додав глава держави.

Ситуація на фронті

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби. Протягом минулої доби відбулось понад 15 бойових зіткнень.

Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала удар по пункту управління, сім ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та три удари по зенітно-ракетних комплексах противника. Також нашими захисниками знищено ворожий ударний гелікоптер Ка-52. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили два райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, три артилерійських засоби на вогневих позиціях та станцію РЕБ противника.

Нагадаємо, американські аналітики вважають, що впродовж останніх кількох місяців Сили оборони України досягли тактично значущого прогресу на двох основних напрямках. Зокрема, Збройним силам вдалося просунутися приблизно на 10-12 миль (16-19 кілометрів) уздовж обох основних напрямків наступу, аби вийти до Азовського моря та перервати сполучення між Росією окупованим Кримом.

Раніше Генеральний штаб Збройних сил України повідомляв, що російські окупанти продовжують приховувати свої втрати на полі бою, активно використовуючи мобільні крематорії. Один з таких крематоріїв наразі працює у північно-східній частині окупованого міста Мелітополь Запорізької області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.08.2023 20:56