Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Журналісти показали знімки з руйнуваннями на пункті пропуску в Курській області

У середу, 7 серпня, в мережі з’явився супутниковий знімок руйнувань на автомобільному прикордонному пункті пропуску "Суджа" в Курській області Росії.

Йо показала російська служба "Радіо Свобода". У публікації зауважили, що раніше світлину пункту пропуску, яку зробив український дрон, опублікували російські та українські Telegram-канали.

"Поки що незрозуміло, чи йдеться про наслідки українського обстрілу й ударів дронами, чи, навпаки, пункт пропуску пошкоджено внаслідок дій у відповідь російської армії", — йдеться в повідомленні.

Медійники також повідомили, що в декількох сотнях метрів від пункту пропуску розташована газовимірювальна станція "Суджа", яка, за даними аналітика Михайла Крутіхіна, є "єдиним входом російського газу для транзиту через Україну".

Окрім того, російські Telegram-канали пишуть, що ЗСУ встановили контроль над станцією. Незалежних підтверджень цим заявам немає. Контракт на транзит російського газу Київ і Москва уклали 2019 року, термін його дії спливає 31 грудня 2024 року. Обидві сторони декілька разів заявляли, що не мають наміру продовжувати його після цього терміну.

Нагадаємо, що посадовці США хочуть зв’язатися з українськими колегами. Вони намагатимуться з’ясувати обставини того, що відбувається в Курській області Російської Федерації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.08.2024 20:57