Фото: УНІАН

ЗМІ назвали імена двох нардепів колишньої ОПЗЖ, які планують наступного тижня скласти мандати

Деякі нардепи від забороненої партії ОПЗЖ планують скласти мандати вже наступного тижня. Йдеться про Вадима Столара та Ігоря Абрамовича.

Про це свідчать дані ЗМІ.

За інформацією джерел журналістів, позбавився мандатів Столар і Абрамович можуть вже на наступному пленарному засіданні Верховної Ради України. Воно заплановане на наступний тиждень.

До слова, днями СБУ провела обшуки у київського забудовника і народного депутата від забороненої в Україні партії ОПЗЖ Вадима Столара.

Зазначимо, що раніше очільник фракції "Слуга народу" Давид Арахамія натякав на позбавлення мандатів депутатів від колишньої ОПЗЖ.

Нагадаємо, петиція про позбавлення мандатів усіх нардепів колишньої ОПЗЖ набрала необхідні 25 тисяч голосів менш ніж за місяць. Президент України Володимир Зеленський звернувся до голови Верховної Ради України з проханням її опрацювати.

Відомо, що Верховна Рада 13 січня позбавила депутатських мандатів трьох колишніх представників забороненої в Україні партії "Опозиційна платформа — За життя" — Віктора Медведчука, Тараса Козака, Ріната Кузьміна. Також позбавлено мандатів позафракційних нардепів — Андрія Аксьонова й Андрія Деркача. Останній перебуває під санкціями США. У 2021 році Рада нацбезпеки й оборони України також ввела проти нього санкції.

Також повідомлялося, що народний депутат із забороненої в Україні партії "Опозиційна платформа – за життя" Олег Волошин склав мандат.

Політика, 03.02.2023 15:55