Фото: РБК-Україна

ЗСУ знищили за тиждень з десяток човнів російських диверсантів, — Гуменюк

Протягом тижня Збройні сили України на Півдні знищили 10 човнів російських загарбників, які вони використовували для переправлення диверсантів на правий берег Дніпра.

Про це повідомила речниця Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

За її словами, на півдні триває контрбатарейна боротьба. Українські бійці знищують потенціал ворога.  Гуменюк запевняє, що наразі на Херсонському напрямку ситуація стабільна, оскільки проходить вздовж русла Дніпра.

"Якщо говорити за тиждень, то у нас дуже потужні результати щодо знищення того недофлоту, який ворог усе ще має на Дніпрі та яким намагається маневрувати між островами. Понад 10 човнів було знищено з диверсійно-розвідувальними групами", — сказала речниця.

Крім того, ЗСУ знищили декілька великокаліберних гармат "Мста-Б" та "Гіацинт", якими ворог намагається обстрілювати правобережжя Херсонської області. Також наші воїни ліквідували велику кількість ворожих радіоелектронних станцій, які використовуються для розвідувальних безпілотників.

Нагадаємо, за даними Генштабу, Збройні сили України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках. Українські воїни закріплюються на досягнутих рубежах та здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.07.2023 20:13