Дмитро Табачник. Джерело: УНІАН

Активи колишнього міністра Табачника стягнено на користь держави: рішення суду

Вищий антикорупційний суд задовольнив позовну заяву Міністерства юстиції про застосування до колишнього міністра освіти та науки Дмитра Табачника санкцій. Він стягнув у дохід держави активи, що йому належать.

Про це повідомили на Facebook-сторінці Мін'юсту.

"Рішенням Вищого антикорупційного суду від 10 квітня 2024 року задоволено позовну заяву Міністерства юстиції України до Табачника Дмитра Володимировича про застосування санкції, передбаченої пунктом 1-1 частини першої статті 4 Закону України "Про санкції", — йдеться в повідомленні.

ВАКС стягнув у дохід держави активи, які належать Табачнику. Йдеться, зокрема, про половину частку квартири, п’ять земельних ділянок, житловий будинок та грошові активи.

У Мін'юсті нагадали, що колишній міністр Табачник зараз перебуває на тимчасово окупованій території, де "бере активну участь у матеріально-технічному забезпеченні створення та функціонування окупаційних адміністрацій" і висловлює підтримку пропагандистської риторики країни-агресора — "так званої денацифікації України".

Інфографіка: Міністерство юстиції України

Інфографіка: Міністерство юстиції України

Нагадаємо, на початку квітня стало відомо, що засуджений до 15 років в’язниці заочно за державну зраду колишній міністр освіти України Дмитро Табачник у липні 2023 року отримав медаль "Учасника спеціальної воєнної операції". Її йому вручив головнокомандувач Сухопутних військ Росії генерал армії Олег Салюков.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.04.2024 15:49