Американський військовий аналітик назвав нову дату наступу російських військ в Україну

18 ЛЮТОГО 2022 09:33

Американський військовий аналітик, старший науковий співробітник Центру військово-морського аналізу Майкл Кофман заявив, що перспектива вторгнення Росії 16 лютого була перебільшеною і потрібно звернути увагу на дні після 20 лютого.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на Politico.

Кофман зазначив, що після 20 лютого мають завершитися російсько-білоруські військові навчання. Президент Росії Володимир Путін пообіцяв, що російські війська покинуть територію Білорусі. 

"Це корисна дата (20 лютого), щоб побачити, брешуть вони чи ні. Розвідники мають відслідковувати, чи справді війська повертаються до своїх казарм або переміщуються в інше місце поблизу кордону з Україною", - сказав аналітик.

Ще одним фактором для можливого наступу РФ Кофман назвав закінчення Мюнхенської конференції з безпеки, на час якої президент України Володимир Зеленський перебуватиме за межами української території.

Також 20 лютого завершуються зимові Олімпійські ігри в Пекіні. Як пише Politico, Путін не почне вторгнення до церемонії закриття, щоб не засмучувати китайського лідера Сі Цзіньпіна. Однак, за даними видання, представники адміністрації президента США Джо Байдена продовжують стверджувати, що Росія може напасти на Україну саме під час Ігор.

Фото з мережі інтернет.

Також читайте: Українців ознайомлюють з НАТО

Світ, 18.02.2022 09:33