Джо Байден. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Байден заявив про готовність до переговорів з Росією, Китаєм і КНДР "без попередніх умов": про що йдеться

У понеділок, 14 жовтня президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден висловився за переговори з Росією, Китаєм і Північною Кореєю для зменшення ядерної загрози. При цьому такі контакти мають відбуватися "без попередніх умов".

Про це свідчить заява Джо Байдена, яку опублікували на сайті Білого дому. Відповідне звернення американський президент озвучив під час привітанням лауреатів Нобелівської премії миру.

"США готові до переговорів з Росією, Китаєм і Північною Кореєю без попередніх умов для зменшення ядерної загрози. Немає користі ні для наших країн, ні для світу від того, щоби попередити прогрес у скороченні ядерних арсеналів", — зазначив він.

Президент США додав, що зменшення ядерної загрози "важливе через небезпеки сучасного світу, які збільшилися за останній час".

"Ці ядерні ризики підривають норми й угоди, над запровадженням яких ми спільно працювали, та суперечать життєво важливій роботі сучасних Нобелівських лауреатів", — сказав Джо Байден.

Він також розповів, що торік під час відвідування Хіросіми (Японія) мав розмову з людиною, яка пережила ядерне бомбардування (у серпні 1945 року). Байден додав, що ця людина засвідчила йому, що "ми повинні продовжувати просуватися до дня, коли зможемо остаточно та назавжди позбавити світ від ядерної зброї".

Нагадаємо, вчора стало відомо, що цього тижня президент США Джо Байден усе ж може здійснити візит до Німеччини. Ймовірно, це станеться в п’ятницю, 18 жовтня. Як відомо, заплановану раніше поїздку скасували через ураган "Мілтон".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 14.10.2024 08:16