Джо Байден. Джерело: Facebook

Байден звинуватив Конгрес у бездіяльності: "Це призвело до успіхів Росії на фронті"

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден провів телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським. Під час бесіди він звинуватив Конгрес у бездіяльності, через що відбувся вихід Збройних сил України з Авдіївки.

Про це повідомила прес-служба Білого дому.

Президент США заявив, що бездіяльність призвела до перших помітних успіхів російських військ.

"Сьогодні вранці українські військові були змушені піти з Авдіївки після того, як українським солдатам довелося унормувати боєприпаси через скорочення запасів внаслідок бездіяльності Конгресу, що призвело до перших помітних успіхів Росії за останні кілька місяців", — сказав Байден.

Байден закликає Конгрес до негайного ухвалення законопроекту про додаткове фінансування національної безпеки для поповнення запасів українських сил.

Також американський президент заявив про необхідність покласти витрати на російський уряд, щоби притягнути його до відповідальності за свої дії.

Як відомо, минулого року президент США Джо Байден запросив у Конгресу виділити понад 100 мільярдів доларів на допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню, а також охорону американського кордону. Республіканці ж вимагали жорсткіших заходів щодо охорони кордонів і тому не підтримали ініціативу. Таким чином допомога Україні стала залежною від позиції членів Республіканської партії.

Нагадаємо, голова Комітету із закордонних справ Палати представників США Майкл Маккол учора заявив, що Палата представників США, ймовірно, не зможе проголосувати за пакет допомоги Україні раніше за середину березня. Хоча більшість голосів за цей законопроект там нібито є.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.02.2024 07:17