Фото: Міноборони США

Боєприпаси для Patriot і не тільки: що може увійти в новий пакет допомоги від США

Сполучені Штати готують новий пакет військової допомоги Україні у розмірі 300 мільйонів доларів. Його можуть оголосити вже у середу, 31 травня.

Про це повідомило видання Voice of America.

За даними видання, в пакеті військової допомоги, окрім ракет для ЗРК Patriot, будуть передбачені ракети для високомобільної артилерійської ракетної системи HIMARS, танкові боєприпаси й протитанкові засоби.

Також, за даними джерел видання, до пакета мають увійти засоби боротьби з бронетехнікою та ракети класу "повітря-повітря" з радіолокаційним наведенням AIM-7. Наразі ракета виведена з експлуатації армії США та поставлена на зберігання, будучи заміненою на більш сучасну AIM-120 AMRAAM.

Цей пакет допомоги США стане 39-им з моменту повномасштабного вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року.

Нагадаємо, 30 травня президент США Джо Байден зробив нову заяву про можливу передачу Україні далекобійних ракет ATACMS. Це питання все ще актуальне та обговорюється.

Додамо, раніше представники Конгресу США звернулися до лідера країни Джозефа Байдена із закликом надати Україні балістичні ракети ATACMS. Вони можуть бути випущені із реактивних систем залпового вогню, наданих українським військовим раніше.

Раніше повідомлялось, що США не планують надсилати до України ракет великого радіуса дії. Там вважають, що ця проблема може бути розвʼязана завдяки запланованій поставці з Великої Британії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.05.2023 22:28