Міністр закордонних справ Швеції Тобіас Біллстрем. Джерело: шведські ЗМІ

"Це довга конфронтація": шведський міністр закликав продовжувати підтримку України

Європа має готуватися до довгострокової конфронтації з Росією. Москва в майбутньому впродовж багатьох років залишатиметься серйозною загрозою для безпеки Швеції та всього континенту.

Про це повідомив Dagens Nyheter із посиланням на міністра закордонних справ Швеції Тобіаса Біллстрема.

"Ми повинні готуватися до довгострокової конфронтації, яка триватиме доти, доки Росія порушуватиме Статут ООН і європейський порядок безпеки", — зазначив він.

Міністр також наголосив, що військова та політична підтримка України з боку Швеції збережеться. Він привітав рішення Євросоюзу прийняти Україну у свої члени.

"Українські солдати також б'ються за нашу свободу та наші цінності", — наголосив міністр закордонних справ Швеції.

Як відомо, у грудні уряд Швеції оголосив про виділення Україні нового пакету допомоги в розмірі 1,4 мільярда крон (133,5 мільйона доларів). Ці кошти мали спрямувати на підтримку українців узимку.

Перед цим Україна та Швеція обговорили спільну роботу у сфері інновацій і досвіду, отриманого під час бойових дій, а також питання військової допомоги й оборонні теми загалом.

Нагадаємо, 18 грудня на спільній прес-конференції міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен і його шведський колега Пол Йонсон анонсували новий пакет військової допомоги для України на суму близько 240 мільйонів євро. До нього мали ввійти бойові машини піхоти (БМП).

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.01.2024 16:36