Джо Байден. Джерело: Facebook

"Це не виправдання": Байден пояснив свій втомлений вигляд під час дебатів

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден розповів, що почувався погано після серії авіаперельотів і зміни часових поясів. Саме тому він мав такий вигляд під час дебатів із Дональдом Трампом. При цьому Байден знову визнав, що невдало виступив на них.

Заяву Джо Байдена під час виступу на події в межах кампанії у Вірджинії цитує агенція Reuters.

"Це не найкращий вечір для мене, але річ у тому, що я вчинив не дуже розумно. Я вирішив декілька разів облетіти світ, перетнути сотню часових поясів перед тим, як пішов на дебати. Я не дослухався до команди, потім повернувся та мало не заснув на сцені. Це не виправдання, але це пояснення", — зазначив чинний президент США.

Байден у червні літав до Франції й Італії окремими поїздками з інтервалом приблизно у два тижні, мав нічний переліт зі саміту G7 з Італії до Лос-Анджелеса 15 червня, а потім повернувся до Вашингтона. Перед дебатами 27 червня він провів шість днів у Кемп-Девіді.

Раніше у Білому домі пояснили невпевненість Байдена тим, що у нього була застуда, проте президент в останніх коментарях цього не згадав.

До речі, серед демократів наростають сумніви з приводу того, чи не виявиться програшним підходом повторно висувати кандидатуру Джо Байдена на посаду президента 2024 року. Понад 20 членів Палати представників думають закликати його знятися, якщо наступними днями він матиме невпевнений вигляд.

Нагадаємо, що, згідно з результатами опитування Morning Consult, після виступу на дебатах чинного президента Джо Байдена 60% виборців вважають, що його варто "точно" або "ймовірно" замінити як кандидата від Демократичної партії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 03.07.2024 09:55