Денис Шмигаль і Петр Фіала. Джерело: Telegram-канал прем'єр-міністра України

Чехія відкриє в Україні завод із виробництва зброї: що виготовлятимуть

Україна та Чехія підписали дві угоди у сфері оборонної промисловості. Йдеться про виробництво патронів і штурмових гвинтівок Colt.

Про це розповів прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час прес-конференції зі своїм чеським колегою Петром Фіалою.

За словами Шмигаля, на зустрічі з Фіалою обговорили постачання для українського війська нових видів озброєння, підготовку та реабілітацію військових і нові спільні проекти. Також підписали дві угоди у сфері оборонної промисловості.

"Сьогодні маємо підписані дві важливі угоди серед інших угод у сфері, власне, оборонної промисловості. В Україні побудують новий патронний завод — угода підписана між Sellier & Bellot і "Укроборонсервісом", — розповів Шмигаль.

Друга підписана угода — це виробництво штурмових гвинтівок компанії Colt CZ Group в Україні. Це угода між Ceska Zbrojovka та відповідним українським підприємством. Яким саме, Шмигаль не уточнив, заявивши про міркування безпеки.

За його словами, він із чеським прем’єр-міністром Петром Фіалою "обговорили постачання до українського війська нових видів озброєння, підготовку та реабілітацію українських військових, нові спільні проекти у сфері ВПК". Шмигаль прибув у Прагу на засідання урядів України та Чехії. За його словами, підписання таких угод "демонструє високий рівень зацікавленості у співпраці з нашою оборонною індустрією".

Нагадаємо, що декілька днів тому президент Чехії Петр Павел оприлюднив подробиці постачань артилерійських боєприпасів до України в рамках чеської ініціативи. Основна ціль — 2024 року доставити Силам оборони 500 тисяч снарядів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.07.2024 17:09