Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Чи проситиметься Придністров’я у Росію до Путіна: відповідь української розвідки

Депутати невизнаного Придністров'я не планують звертатись на з’їзді до кремлівського диктатора Володимира Путіна щодо прийняття до складу Росії. Чутки про це — частина внутрішнього політичного процесу в Молдові.

Про це повідомила "Українська правда" з посиланням на речника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрія Юсова.

"За нашими даними, інформація про те, що 28 лютого "влада" Придністров'я начебто попросить Росію, аби та приєднала їх до свого складу, наразі, не підтверджується", — зазначив він.

За його словами, інформація, яка нині широко обговорюється в ЗМІ, є частиною внутрішнього політичного молдовського процесу, а також певним тиском з боку невизнаного Придністров'я з метою захисту економічних інтересів.

Раніше з’являлася інформація, що напередодні промови Путіна 29 лютого, коли російський правитель Володимир Путін планує виголосити звернення до підконтрольного йому парламенту — востаннє за його нинішньої каденції на посаді президента, Придністров’я начебто збиралося офіційно звернутися до Росії за допомогою та нагадати Кремлю, що хоче стати складовою частиною Російської Федерації.

У відповідь — за найрадикальнішого розвитку подій — Росія нібито могла навіть оголосити про анексію цього молдовського регіону. Однак у Молдові такий варіант вважають малореальним, бо це вдарить і по самому Придністров’ю, і по впливу Москви у регіоні.

Нагадаємо, що президентка Молдови Майя Санду висловила припущення 10 лютого, що впродовж наступних декількох років з'явиться "геополітична можливість" для розв'язання питання Придністровського регіону. Однак нейтральний молдовський статус постійно намагається порушити Росія.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.02.2024 21:32