Фото ілюстративне. Дональд Трамп. Джерело: соцмережа X

"Чудова угода для Путіна": Трамп уперше висловився про великий обмін ув’язненими

Кремлівський диктатор Володимир Путін нібито перехитрив американських чиновників, із чим його привітав кандидат у президенти США Дональд Трамп. Він назвав обмін ув’язненими між Росією та Заходом "чудовою угодою" для Кремля.

Про це повідомило видання The Washington Post із посиланням на заяви Дональда Трампа під час передвиборчого мітингу в Атланті.

За його словами, Путін перехитрив американських чиновників у межах найбільшої подібної угоди з часів закінчення Холодної війни.

Журналісти зазначили, що на мітингу Трамп не згадав жодного з американських в'язнів, яких звільнили в результаті угоди — в тому числі репортера Wall Street Journal Евана Гершковича, ув'язненого в Росії понад рік тому за звинуваченнями, які американський уряд назвав сфабрикованими.

"Вітаю Володимира Путіна з тим, що він уклав ще одну чудову угоду. У нас 59 заручників, я ніколи нічого не плутав… Боже, ми укладаємо жахливі-жахливі угоди. Приємно говорити, що ми їх повернули, але чи не створює це поганий прецедент?" — заявив Трамп.

Він неохоче говорив про Гершковича протягом приблизно першого року ув'язнення журналіста, але в травні нарешті закликав до його звільнення. Трамп раніше неодноразово хизувався своїми близькими стосунками з Путіним і заявляв, що Путін поважає його, тож ніколи би не вдерся в Україну, якби Трамп був президентом. За останні місяці він декілька разів публічно заявляв, що доб'ється звільнення Гершковича, щойно його оберуть у листопаді, та що Путін зробить це "для мене, а не для когось іншого".

Трамп, імовірно, розпочав критикувати угоду в четвер після того, як про неї сказали президент Байден і віце-президентка Гарріс, які зустрілися зі звільненими ув'язненими.

"Просто цікаво, тому що ми ніколи не укладаємо хороших угод, ні про що, але особливо про обмін заручниками. Наші "перемовники" — це завжди ганьба для нас!" — заявив він раніше у своєму дописі в мережі Truth Social.

Нагадаємо, що кандидатка у президенти США від демократів Камала Гарріс відхилила пропозицію кандидата від Республіканської партії Дональда Трампа провести дебати на його умовах. Трамп запропонував Гарріс дебатувати 4 вересня на телеканалі Fox News. Проте у штабі Гарріс повідомили, що не підтримують таку ініціативу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.08.2024 08:16