Фото: скріншот з відео

"Ці герої загинули за всіх нас": у Харкові перейменували вулиці на честь воїнів ЗСУ

У Харкові перейменували декілька вулиць на честь полеглих українських військовослужбовців. Всі "топонімічні" рішення щодо нових назв вулиць і скверів ухвалені депутатами міської ради одностайно. 

Про це повідомив мер міста Ігор Терехов.

Він зазначив, що відтепер вулиця Плеханівська має імʼя лідера "Фрайкору" Георгія Тарасенка, вулиця Державінська — командира батальйону "Вовки Да Вінчі" Дмитра Коцюбайла, вулиця Броненосця "Потьомкіна" — легендарного комбата та нацгвардійця Олега Громадського, а безіменний сквер на Конторській, навпроти будинку №5, названий на честь бойового  медика Владислави Черних. 

"Ці герої загинули за всіх нас. За свободу Харкова. За незалежність України. І вони варті того, аби бути увічненим у памʼяті людей назавжди", — йдеться у повідомленні.

Мер Харкова наголосив, що харківʼянам, які мають житло на вулицях з новими назвами, змінювати прописку та документи про право власності на нерухомість не потрібно.

"Крім цього, замість парку Горького, тепер ми маємо Центральний парк культури та відпочинку. Саме ця назва вже давно прижилася серед харківʼян", — додав Терехов.

За словами чиновника, подальша робота у цьому напрямку й надалі триває.

Нагадаємо, у ніч на 13 червня російські загарбники вдарили дронами по об'єктах цивільної інфраструктури Харкова. На місцях "прильотів" працювали відповідні служби.

Раніше  Ігор Терехов повідомив, що інфраструктура Харкова отримала серйозні руйнування від регулярних обстрілів армії РФ. На відновлення міста необхідно щонайменше 9,5 млрд доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.06.2023 15:18