Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

"Договір із Росією ніхто не продовжуватиме": Зеленський висловився про транзит газу територією України

Зараз усе ще залишаються чинним договори про транзит російського газу територією України. Однак надалі українська влада не планує продовжувати такі угоди з країною-агресоркою.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у вівторок, 27 серпня 2024 року, на прес-конференції в межах форуму "Україна 2024. Незалежність".

"Договір із Росією ніхто продовжувати не буде. На цьому поставлена крапка", — наголосив він.

При цьому український президент додав: що стосується транзиту газу від інших компаній, то якщо наші європейські колеги будуть продовжувати надавати запити, то Україна буде розглядати їх прохання.

Як відомо, в середині липня президент Азербайджану заявив, що Євросоюз звернувся з проханням сприяти щодо продовження транзиту газу українською територією. З того часу багато чого змінилося, українські війська взяли під контроль газовимірювальну станцію в Суджі Курської області, а кремлівський диктатор Путін їздив до Баку домовлятися щодо транзиту

"Про що говорив "старий дід" в Азербайджані, мені невідомо, не впевнений, що про газ. Думаю, що є інші питання, які його цікавлять", — відреагував на цей візит Володимир Зеленський.

Нагадаємо, раніше в серпні аналітики Bloomberg повідомили, що Україна та Росія планують продовжувати постачання трубопровідного газу до Європи, попри те, що поблизу основного транскордонного транзитного пункту "Суджа" продовжуються бойові дії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 27.08.2024 14:42