Анджей Дуда та Дональд Туск. Джерело: Канцелярія польського президента

Дуда і Туск летять до Байдена: яка мета візиту польських лідерів у США

У вівторок, 12 березня, президент Польщі Анджей Дуда та польський прем’єр-міністр Дональд Туск планують здійснити візит до Сполучених Штатів Америки. В них запланована спільна зустріч із Джо Байденом.

Про це повідомило Польське радіо з посиланням на Канцелярію польського президента. Журналісти зазначили, що на 12 березня запланована спільна зустріч Дуди та Туска з президентом США Джо Байденом.

Також президент Польщі відвідає Конгрес США. Там він зустрінеться зі спікером Палати представників Майком Джонсоном, лідером демократичної меншості Гакімом Джеффрісом і очільником республіканської меншості в Сенаті Мітчем Макконнеллом.

Окрім того, в середу, 13 березня, Дуда побуває в Саванні, Вейнсборо і Форт-Стюарті. Потім президент Польщі вилетить до Брюсселя. Там 14 березня він має зустрітися з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Наприкінці лютого Дуда заявляв, що найближчим часом спільними силами, ймовірно, вдасться підготувати суттєве постачання боєприпасів до України.

Нагадаємо, що президент Польщі Анджей Дуда заявив, що не вірить у те, що Росія нападе на будь-яку країну Північноатлантичного альянсу. На його думку, диктатор Путін побоїться атакувати сильних.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.03.2024 11:34