Фото ілюстративне. Джерело: міноборони Росії

Фахівці визначили, що ракету, якою росіяни вдарили по "Охматдиту", могли виготовити за декілька днів до атаки

Росіяни могли виготовити крилату ракету Х-101 за декілька тижнів або днів до початку атаки по "Охматдиту". Тоді, 8 липня, окупанти масовано атакували Київ, завдавши столиці чималих збитків.

Спеціальне дослідження щодо обстрілу Києва та зокрема "Охматдиту" провели фахівці Conflict Armament Research (CAR).

Проаналізувавши уламки ракети Х-101, вони з'ясували, що її виготовили максимум за три місяці до атаки. Також є можливість, що її зібрали за вісім днів до удару.

На хвостовій частині ракети дослідники виявили частини 13-значного виробничого номера (31526379XXXXX). Останні п'ять цифр вони приховали, оскільки це повністю ідентифікувало би ракету.

У CAR також додали, що перші шість цифр (315263) однакові для всіх виробничих номерів ракет Х-101. При цьому, зауважили експерти, наступні цифри "7" і "9" вказують на те, що ракету виготовили у другому кварталі 2024 року (у період між 1 квітня та 30 червня).

Враховуючи те, що росіяни атакували "Охматдит" 8 липня, дослідники зробили висновок, що ракету могли виготовити або за декілька тижнів, або за декілька днів до атаки.

Як відомо, тоді видання Financial Times написало, посилаючись на експертів та українських посадовців, що російська ракета X-101, якою окупанти завдали удару по дитячій лікарні "Охматдит" у Києві 8 липня, містила компоненти західного виробництва.

Нагадаємо, 11 липня "Інформаційний спротив" заявив, що після ракетної атаки по дитячій лікарні "Охматдит" у Києві російський льотчик передав Головному управління розвідки службові документи та приватні фото командного складу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.08.2024 22:54