Нікі Гейлі. Джерело: соцмережа X

Гейлі оголосила про вихід із президентських перегонів у США: Трамп залишився єдиним кандидатом від республіканців

У середу, 6 березня, Нікі Гейлі заявила про завершення своєї кампанії на виборах президента США 2024 року. Відчувши, що в неї фактично немає шансів на перемогу, вона залишила Дональда Трампа єдиним кандидатом від республіканців.

Про це повідомив CNN.

"Настав час призупинити мою кампанію. Хоча я більше не буду кандидаткою, все ж не перестану використовувати свій голос для речей, у які вірю", — сказала Гейлі під час виступу в Південній Кароліні.

Ніккі Гейлі балотувалася як кандидат на посаду президента від Республіканської партії, як і Дональд Трамп. Вона стала останньою суперницею Трампа в боротьбі за номінацію Республіканської партії.

Гейлі стала першою жінкою в історії, яка виграла праймеріз від Республіканської партії, це відбулося в окрузі Колумбія. Однак, за результатами «супервівторка» у США — найбільшого дня партійних голосувань відразу у 15 штатах і на Американському Самоа, — Дональд Трамп і Джо Байден прогнозовано перемогли на голосуваннях своїх партій.

Гейлі вдалося перемогти лише у Вермонті, в інших штатах більшість голосів віддали Дональду Трампу.

Вибори президента США відбудуться 5 листопада 2024 року. До 6 січня 2025-го голоси виборців мають офіційно підрахувати в Конгресі, а 20 січня 2025 року відбудеться інавгурація президента.

Нагадаємо, що американський політик Дональд Трамп висловив впевненість — якщо він був би президентом Сполучених Штатів Америки, то Росія не наважилась би напасти на Україну, а бойовики ХАМАС не атакували б Ізраїль. У військових конфліктах на території України й Ізраїлю Трамп знову звинуватив чинного главу Білого дому Джо Байдена.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 06.03.2024 17:35