Дональд Трамп. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Хакери з Китаю зламали телефони Трампа та його соратників, — ЗМІ

Китайські хакери могли отримати доступ до телефонів кандидата в президенти Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа та кандидата у віце-президенти, сенатор від штату Огайо Джея Ді Венса.

Про це повідомило видання The New York Times із посиланням на власні джерела. Журналісти зазначили, що на початку цього року працівники служб безпеки США виявили присутність в американських телекомунікаційних системах пов'язаної з Китаєм хакерської групи, яку західні експерти з кібербезпеки назвали Salt Typhoon.

Але лише нещодавно слідчі встановили, що китайські хакери націлилися на конкретні телефонні номери.

Медійники з’ясували, що цього тижня передвиборчому штабу Трампа повідомили, що він і Венс перебували серед низки людей, чиї телефонні номери стали ціллю хакерських атак через проникнення в системи оператора зв’язку Verizon.

Джерела видання додали, що слідчі у США вже встановлюють, які дані змогли отримати хакери. Наразі розслідування перебуває на початковому етапі.

За словами співрозмовників The New York Times, пов’язана з хакерами атака виходить за межі президентських виборів у США 2024 року, тож вона може мати далекосяжні наслідки для національної безпеки.

Речник кампанії Трампа Стівен Чунг відмовився прямо коментувати, чи були телефони, якими користувалися колишній президент і його напарник, мішенню для хакерських атак, натомість звинуватив Білий дім у тому, що вони дозволили іноземній державі вчинити такі дії.

Нагадаємо, що за менш ніж два тижні до президентських виборів у США рейтинги кандидатів Камали Гарріс та Дональда Трампа майже вирівнялися. Тож важко спрогнозувати, хто насправді переможе.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.10.2024 23:38