Денис Малюська. Джерело: Мін'юст

Імовірні перестановки в уряді: Стефанішина може замінити Малюську в Мін’юсті, — ЗМІ

Віце-прем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина може очолити Міністерство юстиції України. Натомість нинішній очільник Мін'юсту Денис Малюська начебто написав заяву на звільнення, але без дати.

Про це повідомила "Українська правда", посилаючись на власні джерела з команди президента Володимира Зеленського. Обізнані співрозмовники розповіли журналістам, що чинний міністр юстиції Денис Малюська вже деякий час тому підписав заяву про свою відставку, але без дати, і в хід її поки що не пустили.

Джерела переконують, що Стефанішину планують призначити віце-прем'єркою з євроінтеграції та міністеркою юстиції.

Також у Зеленського досі розглядається варіант не змінювати прем'єр-міністра, а обмежитися заміною, тобто призначенням міністрів у критичні міністерства.

"Потенційних змін у Кабміні настільки багато, що навіть без зміни Дениса Шмигаля їх вистачить, щоби говорити про глобальне перезавантаження уряду", — наголосили джерела журналістів.

Раніше журналісти також розповідали, що президент України Володимир Зеленський начебто "втомився" від прем'єр-міністра Дениса Шмигаля. Тому ймовірним є звільнення з посади нинішнього очільника уряду.

Нагадаємо, у відповідь на такі чутки член комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський заявив в інтерв’ю "Радіо Свобода", що відставка прем’єр-міністра Дениса Шмигаля під час дії правового режиму воєнного стану — неможлива.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.07.2024 12:10