Прапори Грузії й України на акції в Тбілісі. Джерело: соцмережі

Із прапорами ЄС та України: у Тбілісі стартував проєвропейський марш (фото)

Протестну акцію на Площі Свободи у столиці Грузії Тбілісі організували під девізом "Грузія обирає Євросоюз". Вона проходить за шість днів до парламентських виборів. Учасники проєвропейського маршу вже зібралися в різних локаціях міста.

Про це повідомило видання SOVA. Журналісти зазначили, що біля метро Марджанішвілі зібралися громадяни Грузії, члени та прихильники коаліції "Сильна Грузія".

На одному з транспарантів — послання олігарху та засновнику партії влади "Грузинська мрія" Бідзіні Іванішвілі: "Через тиждень Бідзіна опиниться вдома, у Москві!"

Один із лідерів коаліції Мамука Хазарадзе наголосив, що важливо, щоби протест почули ті громадяни, які поки що не визначилися, йти чи не йти на парламентські вибори 26 жовтня.

"Необов'язково голосувати за нас, але необхідно голосувати за опозиційні партії. Цією країною має керувати коаліційний уряд, якщо ми хочемо домогтися прогресу дуже швидким способом", — заявив лідер "Лело" Мамука Хазарадзе.

Тим часом люди приходять із транспарантами, прапорами Грузії та Євросоюзу. Серед атрибутики — також і прапор України. Це меседж про те, що обидві країни, які прагнуть до європейської сім'ї, мають спільний шлях.

О 19 годині всі колони учасників проєвропейського маршу попрямують до Площі Свободи на протестну акцію та концерт. На акції, імовірно, з промовою виступить і президентка Грузії Саломе Зурабішвілі, яка напередодні закликала голосувати за проєвропейські опозиційні партії.

Марш "Грузія обирає ЄС" організували громадські активісти у відповідь на де-факто припинення вступу Грузії до ЄС через дії уряду.

Нагадаємо, що, за даними генерального директорату Єврокомісії з політики сусідства та переговорів про розширення, у зв’язку з фактичною відмовою від демократії Європейський Союз заморозив для Грузії допомогу на загальну суму 121,3 мільйона євро. Це пов’язано "з відкатом демократичних стандартів".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.10.2024 17:21