Денис Шмигаль. Фото: armyinform.com

Кабмін ухвалив зміни до програми "єОселя": деталі

В Україні змінили умови отримання пільгових кредитів за програмою "єОселя". Відтепер у п'яти областях можна буде придбати житло, яке старше 10 років.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду 4 жовтня. 

"Ухвалили сьогодні зміни до програми "єОселя", які сприятимуть поверненню людей на деокуповані території, а також є частиною підтримки внутрішньо переміщених осіб", — заявив він.

За його словами, відтепер в Чернігівській, Харківській, Запорізькій, Сумській і Херсонській областях можна буде придбати житло, яке старше 10 років.

Шмигаль додав, що загалом за час роботи програми "єВідновлення" понад 60 тисяч українських родин отримали кошти на ремонт пошкоджених домівок.

Що таке програма "єОселя"?

"єОселя" — це державна програма доступного кредитування житла, яка передбачає отримання кредиту на купівлю квартири в багатоквартирному будинку чи приватного будинку під відсоткову ставку від 3% до 7% річних. Програма реалізується Міністерством економіки спільно з Міністерством цифрової трансформації та "Укрфінжитло" за ініціативи президента Володимира Зеленського. Раніше програма передбачала лише придбання квартири, однак з січня 2023 року завдяки розширенню з'явилася можливість придбати в іпотеку приватний будинок.

За два роки послугою пільгової іпотеки скористалися понад 13 тисяч громадян. Перший внесок іпотеки за програмою "єОселя" можна покрити користуючись сертифікатом "єВідновлення".

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявляв, що у 2024 році за програмою "єОселя", згідно з якою деякі українці можуть придбати житло в іпотеку під 3% чи 7%, держава планує видати 12 тисяч кредитів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 04.10.2024 15:05