Робочий візит Юлії Свириденко на Донеччину. Джерело: Міністерство економіки України

Кабмін виділив кошти на відновлення доріг у прифронтових регіонах: яка область отримає найбільше

Уряд виділив кошти на відновлення доріг в прифронтових регіонах. Йдеться про важливу допомогу для потреб оборони та забезпечення людей.

Про це повідомила перша віце-прем'єр-міністерка України, міністерка економіки України Юлія Свириденко під час робочого візиту на Донеччину.

Понад 2,38 мільярда гривень виділив уряд із резервного фонду державного бюджету на відновлення автодоріг у прикордонних і прифронтових регіонах. За її словами, на ці кошти відновлять шляхи, які використовуються для потреб ЗСУ та гуманітарних цілей.

"Сьогодні уряд ухвалив рішення виділити більш як 2 мільярди 386 мільйонів гривень на відновлення доріг у восьми ключових для оборони країни регіонах. Зокрема, Донецька обласна військова адміністрація отримає 324,5 мільйона гривень. Кошти можуть витратити винятково на відновлення зруйнованих доріг, що використовуються для перевезення військових і гуманітарних вантажів та як евакуаційні маршрути", — зазначила Свириденко.

Вона додала: перебуваючи на Донеччині, побачила, що бізнес, попри величезні виклики, продовжує працювати, демонструючи неймовірну стійкість.

"Ключові проблеми — пошкодження енергетики, доступ до фінансування, відшкодування збитків для бізнесу, який зазнав пошкоджень під час збройної агресії Росії проти України й інші. По кожному з питань шукаємо рішення. Зокрема, перше, щодо покращення логістики, оголосили вже сьогодні. Це вклад в обороноздатність регіону й можливість рятувати тисячі життів", — підсумувала віце-прем’єр-міністерка України.

Відповідно до рішення Уряду на відновлення доріг спрямують кошти:

  • Дніпропетровська область — 196,4 млн грн;
  • Донецька область — 324,5 млн грн;
  • Запорізька область  — 350 млн грн;
  • Миколаївська область — 307,1 млн грн;
  • Сумська область — 222,2 млн грн;
  • Харківська область — 502,95 млн грн;
  • Херсонська область — 224,3 млн грн;
  • Чернігівська область — 258,79 млн грн.

Кошти надійдуть в розпорядження обласних адміністрацій, які мають погодити, зокрема, з Міноборони, МОЗ і Мінінфраструктури перелік доріг, важливих для забезпечення потреб оборони та гуманітарних цілей та підлягають відновленню.

Крім того, під час візиту у Донецьку область Юлія Свириденко провела низку зустрічей із бізнесом, обласною адміністрацією, обговорила роботу банківського сектору в регіоні й ознайомилася з умовами роботи фахівців Державної служби зайнятості для розв'язання нагальних проблем області.

Нагадаємо, в червні стало відомо, що в селі Холодна Балка Одеської області місцева влада планує витратити мільйон гривень на ремонт провулка. Йдеться про ремонт дорожнього покриття.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 02.07.2024 16:33