Фото: МЗС Китаю

Китай закликає одну з країн допомогти у відновленні переговорів між Україною та РФ

Пекін закликає Індонезію приєднатися до його зусиль щодо відновлення переговорів між Україною та Росією. Російсько-українська війна все ще має ризики ескалації та розширення.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ Китаю.

Зазначається, що спецпредставник китайського уряду з питань Євразії Лі Хуей відвідав Індонезію. Там посадовець провів зустріч з директором у справах Америки та Європи МЗС Індонезії Умаром Хаді. Представник Китаю наголосив, що війна між Росією та Україною все ще має ризики ескалації та розширення, і пріоритетом є спільна робота всіх сторін, щоб "охолодити ситуацію". Він запропонував Індонезії допомогти повернути Київ та Москву за стіл переговорів.

МЗС Китаю

Фото: МЗС Китаю

"Китай готовий співпрацювати з Індонезією для просування п’яти принципів мирного співіснування та спільно створювати умови для швидкого відновлення прямого діалогу та переговорів між відповідними сторонами", — йдеться у повідомленні.

Водночас Умар Хаді зазначив, що він цінує роль Пекіна у просуванні політичного вирішення "української кризи".

"Індонезія готова співпрацювати з Китаєм і відповідними сторонами, щоб підтримувати принципи колективності та інклюзивності та працювати разом, щоб знайти вихід з кризи", — додали в МЗС Китаю.

Нагадаємо, раніше радник голови Офісу президента Михайло Подоляк повідомляв, що Україна готова до переговорів з російськими окупантами щодо завершення війни. При цьому усі базові пункти цього процесу повинні базуватись на нормах міжнародного права.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 07.08.2024 14:12