Фото ілюстративне зі соцмереж

Коломойський запланував ще одну спробу скасувати націоналізацію "ПриватБанку"

У вівторок, 30 квітня, колишні власники "ПриватБанку" знову спробують через суд оскаржити націоналізацію. Тоді Господарський суд Києва розглядатиме справу за їхнім позовом і компанії Triantal Investments (зареєстрована на Кіпрі) до державного "ПриватБанку".

Про це повідомила прес-служба "ПриватБанку". Згідно з матеріалами справи, до націоналізації банку бізнесмену-олігарху Ігорю Коломойському належало 41,7% акцій банку, а компанії Triantal — 16,6%.

У цій справі позивачі в черговий раз спробують скасувати націоналізацію та визнати недійсним договір купівлі-продажу акцій банку державою.

Також 30 квітня Північний апеляційний господарський суд продовжить розгляд резонансної справи за позовом Нікопольського заводу феросплавів до "ПриватБанку". У цій справі підконтрольний колишнім його власникам завод намагається довести начебто цільове використання багатомільйонних кредитів, які у період з 2007 по 2012 роки через схеми вивели на рахунки Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова на Кіпр, а потім у США. І таким чином підтвердити законність фіктивних кредитів, що є предметом міжнародних позовів "ПриватБанку", в тому числі в США.

Окрім того, 30 квітня Господарський суд Києва розглядатиме справу про оскарження процедури bail-in за позовом маловідомого власника єврооблігацій "ПриватБанку" компанії Shakoor Capital Limited. У цій справі позивачі намагаються безпідставно створити передумови для подальшого стягнення з державного "ПриватБанку" сотень мільйонів доларів.

Нагадаємо, що на початку квітня Верховний Суд задовольнив касаційні скарги Кабміну та "ПриватБанку". Він не дозволив компаніям, пов’язаним з родиною Суркісів, стягнути з держбанку 350 мільйонів доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 29.04.2024 13:58