Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

Кому можуть анулювати результати НМТ: пояснення освітян

Як відомо, війна суттєво вплинула на освітній процес в Україні. Зокрема, випускники вже третій рік поспіль складають національне мультипредметне тестування (НМТ) замість зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО). Під час мультитесту його учасники мають дотримуватися певних правил.

Про це розповіла директорка Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) Тетяна Вакуленко в інтерв'ю виданню "Освіта 24". Вона назвала випадки, в яких випускникам можуть анулювати результат тестування.

Вакуленко пояснила, що анулювати результати НМТ учасникам можуть за порушення правил проходження тестування.

"Зокрема, якщо в учасника під час походження тестування виявили мобільний телефон, навушники, шпаргалки тощо. Або якщо учасник під час оцінювання консультувався з кимось із колег", — уточнила вона.

За її словами, це все призведе до фіксації порушення у відповідних протоколах, після чого учаснику результати тестування анулюють.

"Тож цей учасник цього року не матиме права більше проходити тестування", — підсумувала Тетяна Вакуленко.

Нагадаємо, що з 10 по 15 травня відбувся додатковий період онлайн-реєстрації для участі в Національному мультипредметному тесті. Його передбачили для осіб, які реєструвалися в основний період, але отримали відмову, а також для осіб, які не змогли із поважних причин вчасно зареєструватися. Також у цей період здійснювали реєстрацію осіб, які за рішенням судів перебувають в установах виконання покарань (слідчих ізоляторах).

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 29.06.2024 12:53