Фото ілюстративне. Джерело: mil.in.ua

Консул у Любліні пояснив, хто з чоловіків-українців зможе безперешкодно перетинати кордон

У Польщі триває рекрутингова кампанія до Українського легіону. Ті українці, які долучаться до нього, зможуть без проблем перетинати кордон України, щоби виїхати у відпустку або на ротацію.

Про це заявив генеральний консул України в Любліні Олег Куць в інтерв’ю польському І.Pl. За його словами, росіяни подають дезінформацію про те, що українських солдатів відправляють на фронт без належної підготовки та спорядження.

Проте, додав він, кожен, хто зацікавлений у приєднанні до Українського легіону, може звернутися до призовного пункту "без жодних зобов'язань", адже це добровольчий підрозділ.

Також консул акцентував, що легіон пропонує грошову винагороду, і якщо людина вирішує підписати контракт, вона має пройти медичний огляд. Потім вона зі своїм підрозділом проходить підготовку під керівництвом міністерства оборони Польщі, її екіпірують і відправляють на фронт на час дії контракту.

Куць запевнив, що після цього людина повертається на ротацію та має право "без проблем перетинати кордон".

"У Легіоні є грошова винагорода, можна без проблем перетинати кордон, приїжджати у відпустку та на ротацію", – наголосив він.

Як відомо, 2 жовтня голова польського Міністерства національної оборони Владислав Косіняк-Камиш заявив, що кількість українців, які зголосилися до Українського легіону в Польщі, виявилася вкрай малою. Того ж дня стало відомо, що в польському Любліні в День захисників і захисниць запрацював рекрутинговий центр Українського легіону в Польщі.

Нагадаємо, 13 вересня міністри закордонних справ Польщі й України Радослав Сікорський і Андрій Сибіга заявили під час прес-конференції в МЗС, що переговори щодо створення давно анонсованого українського легіону в Польщі все ще тривають. При цьому українські військові готуватимуться на території сусідньої держави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 08.10.2024 21:15