Фото ілюстративне. Джерело: mil.in.ua

У Польщі підрахували, скільки людей зголосилися вступити до Українського легіону

Кількість українців, які зголосилися до Українського легіону в Польщі, виявилась вкрай малою. Його формування передбачала двостороння безпекова угода між Україною та Польщею.

Про це заявив міністр національної оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш у коментарі журналістам видання Wirtualna Polska.

Як відомо, Український легіон у Польщі мав бути навчений, озброєний і підготовлений до захисту України. При цьому польська армія мала відповідати за підготовку, а Київ — за рекрутування.

"Ми до цього підготувалися. Це прописано в межах угоди, яку підписали Польща й Україна", — зазначив Косіняк-Камиш.

Він запевнив, що "Польща готова навчати українських солдатів". Очільник Міноборони нагадав, що Польща вже підготувала близько 20 тисяч українських солдатів, яких відправили на фронт в Україні.

"Ми не несемо відповідальності за вербування. Однак кількість людей, які мали зголоситися з української сторони, є занадто малою. Ці декларації на початку виявилися дуже високими — що може бути сформована навіть одна бригада, тобто декілька тисяч осіб. Однак цього не сталося", — наголосив Косіняк-Камиш.

До речі, на полях саміту НАТО у Вашингтоні міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський сказав, що до лав легіону зареєструвалися вже декілька тисяч українців. Однак згодом з’ясувалося, що його ввели в оману некоректною інформацією.

Нагадаємо, на початку вересня польське видання Dziennik Gazeta Prawna писало, що українські добровольці за кордоном іще не проходять військову підготовку. До того ж офіційний набір в анонсований Український легіон у Польщі навіть не розпочинався.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 02.10.2024 12:15