Олександр Лукашенко. Джерело: білоруські ЗМІ

Лукашенко в гостях у Путіна пригрозив Україні "крахом"

Є шанс просунутися у питанні врегулювання конфлікту в Україні. "Буде крахом", якщо війна не закінчиться наступного року.

Про це самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив у Санкт-Петербурзі, відповідаючи на запитання журналістів. Його слова наводить білоруське агентство БЕЛТА.

"Думаю, що це якраз шанс. Будемо з ними якось щільніше працювати, щоби вони розуміли, що це єдиний шанс. Якщо вони ним не скористаються, взагалі буде крах", — наголосив він.

Відповідаючи на уточнювальне запитання, про які рішення йдеться, військові чи політичні, Олександр Лукашенко сказав:

"Зараз уже і до політиків дійшло. Військові підтискають. Як я завжди казав, військові бачать, що відбувається. Тиск дуже сильний уже. Ви, напевно, на прес-конференції Зеленського зауважили, що він розпочинає розуміти".

Лукашенку також поставили запитання щодо безпеки на кордонах на західному напрямку. "З Польщі не тиснуть?" — запитав один із журналістів.

"Нічого страшного. Я ж старий прикордонник. Як я можу не гарантувати безпеку на кордонах", — запевнив білоруський лідер.

Нагадаємо, що на початку грудня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко відвідував Китай. Там він провів переговори із лідером КНР Сі Цзіньпіном.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.12.2023 18:37