Фото: Facebook Сійярто

"Людські життя можна врятувати лише миром": Сійярто в Ужгороді зробив заяву про війну з РФ

Під час свого візиту в Ужгород 29 січня міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто відвідав цвинтар "Кальварія". Там він вшанував пам'ять українських військових, які загинули в боях з країною-агресором Росією та заявив, що "людські життя можна врятувати тільки миром".

Відповідне повідомлення з'явилось на сторінці у Facebook Сійярто. У своєму дописі він розповів, що його офіційна програма візиту до Ужгорода розпочалася з відвідування кладовища.

Сійярто супроводжували керівник Офісу президента Андрій Єрмак та міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"На полі бою стає все більше і більше загиблих, ми не повинні дозволити загинути ще більшій кількості людей! Війна має закінчитися, людські життя можна врятувати лише миром", — наголосив Сійярто.

Як відомо, у грудні прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан погодився провести двосторонню зустріч із президентом України Володимиром Зеленським. Орбан заявив, що український гарант запропонував йому зустрітися ще на початку грудня.

Такі перемовини, якщо вони відбудуться, стануть першою офіційною двосторонньою зустріччю між двома лідерами з початку війни. Сьогоднішні переговори в Ужгороді є своєрідною предтечею зустрічі на найвищому українсько-угорському рівні.

Нагадаємо, заступник голови Офісу президента України Ігор Жовква, коментуючи майбутні перемовини перших осіб сусідніх держав, заявив, що можливі переговори з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном можуть стосуватися широкого спектра двосторонніх відносин.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.01.2024 17:31