Фото: прес-служба ДБР

На Одещині прикордонник застрелив військовослужбовця під час нападу й спроби втекти за кордон: деталі від ДБР

Працівники Державного бюро розслідувань відкрили кримінальне провадження за фактом загибелі військовослужбовця, який намагався нелегально перетнути україно-молдавський кордон.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

За оперативними даними, 14 липня 2024 року у Захарівському районі Одеської області четверо військовослужбовців втекли з навчальної частини та намагались пішки перейти до Республіки Молдова. Для того аби під’їхати до кордону, втікачі найняли таксі.

"Під час спроби переходу кордону прикордонники помітили їх та затримали. Один із втікачів напав на прикордонника, намагаючись втекти. У відповідь той застосував табельну зброю та застрелив нападника", — йдеться у повідомленні ДБР.

ДБР розслідує обставини смерті військовослужбовця на Одещині під час спроби нелегального перетину кордону

Фото: сайт ДБР

У бюро також зазначили, що наразі тривають невідкладні слідчі дії, встановлюються всі обставини події.

"Попередня кваліфікація правопорушення: перевищення службових повноважень працівником правоохоронного органу, які спричинили тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 365 КК України). Процесуальне керівництво здійснює Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону", — додали у Державному бюро розслідувань.

Нагадаємо, у травні працівники Державного бюро розслідувань на Закарпатті затримали прикордонника, який застрелив 39-річного чоловіка, коли той намагався потрапити до Румунії.

Також 2 липня у Закарпатській області прикордонники затримали водія, який намагався вивезти за кордон контрабанді цигарки та двох громадян. Чоловіки сховалися від прикордонників в спеціально облаштовану нішу у вантажному відсіку мікроавтобуса.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Події, 15.07.2024 11:03