Ентоні Блінкен і Дмитро Кулеба. Джерело: Офіс президента України

"Не даймо Росії шансу": Кулеба провів переговорив з Блінкеном

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба провів переговори з державним секретарем Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкеном. Головна тема — не дозволити Росії використати затримки в допомозі Україні від союзників.

Про це Дмитро Кулеба написав на своїй сторінці в мережі X (колишній Twitter).

За словами українського міністра, під час перемовин він подякував Блінкену за нещодавній пакет військової допомоги, який допоможе Україна протистояти російській агресії.

Зокрема, Кулеба наголосив на важливості продовження американської та взагалі міжнародної допомоги Україні, в тому числі засобами протиповітряної оборони й артилерійськими боєприпасами.

"Ми не можемо дозволити Росії використовувати затримки в наданні допомоги для просування вперед, наражаючи всю Європу та демократичний світ на ризик ще більшої війни", — наголосив міністр закордонних справ України

Також під час переговорів сторони обговорили шляхи затвердження критично необхідного пакета підтримки України з боку США й обмінялися думками щодо очікуваних результатів Вашингтонського саміту НАТО, який відбудеться цього року.

"За останні роки Україна неодноразово демонструвала, що за належної підтримки ми можемо перемогти Росію на полі бою. Відмова від подальшої підтримки України серйозно підірве лідерство США в усьому світі та поставить під загрозу американську національну безпеку", — підсумував Кулеба.

Нагадаємо, що 15 березня очільник Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба поспілкувався з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом. Він закликав збільшити постачання зброї та снарядів для нашої країни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 16.03.2024 17:14