Олаф Шольц. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Німеччина хоче більше грошей від ЄС на приймання біженців з України

Європейський Союз повинен виділяти таким країнам, як Німеччина, які приймають багато українських біженців, більше коштів.

Про це на саміті у Брюсселі заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, пише Politico.

Шольц та його колеги, Дональд Туск та Петр Фіала, написали спільного листа до президента Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн, у якому детально виклали цю вимогу, адже Чехія, Польща та Німеччина прийняли найбільшу кількість українських біженців.

"Саме тому, разом з моїми колегами, я вважаю, що настав час прийняти рішення, щоб Європа надала нам та цим країнам спеціальну фінансову підтримку для забезпечення соціальної допомоги біженцям, професійного навчання, мовних курсів і всіх інших речей, які відіграють певну роль", — додав Шольц.

Варто зазначити, що обговорення питання щодо біженців з України в Німеччині набрало обертів в останні місяці. Видання наголошує, що деякі німецькі політики з правоцентристської опозиції стверджують, що Берлін повинен скоротити соціальну допомогу українцям, які наразі не працевлаштувалися в Німеччині.

Нагадаємо, раніше Олаф Шольц повідомляв, що Росію не було запрошено на Саміт миру у Швейцарії, котрий пройшов з 15 по 16 червня, адже російський диктатор Володимир Путін продовжує вести війну проти України. Коли настане час для запрошення Москви — вирішувати виключно Києву.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.06.2024 01:28