Eurofighter Typhoon. Джерело: meta-defense

Німецька опозиція закликала передати Україні винищувачі: яке рішення ухвалив уряд

Німеччина поки що не планує надавати Україні свої винищувачі. В межах військової допомоги, яку надає Берлін Києву, передбачені інші види зброї та боєприпасів.

Про це повідомив Tagesschau з посиланням на заяву прес-секретаря німецького уряду Штеффена Гебештрайта.

Він заявив, що уряд Німеччини не підтримує заклик лідера опозиційної партії Християнсько-демократичний союз (ХДС) Фрідріха Мерца розпочати постачання винищувачів до України.

"Немає жодного сенсу передавати Україні винищувачі різних типів, незалежно від питання про те, хто взагалі може постачати такі літаки", — зазначив Гебештрайт.

Варто зазначити, що Німеччина на озброєнні не має F-16. Німецькі війська користуються багатоцільовими винищувачами Eurofighter Typhoon.

Про заклик опозиціонера Мерца щодо винищувачів стало відомо вчора, 14 липня. Він пояснював це тим, що Україні необхідно захистити небо від повітряних атак росіян.

Декілька місяців тому влада Швеції заявляла, що призупинила плани передати Україні свої винищувачі Gripen. Причина полягала в тому, що Україна зараз сфокусована на постачанні F-16. При цьому заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква зазначав, що переговори щодо Gripen зі Швецією все ще тривають.

Нагадаємо, Гебештрайт також заявляв, що рішення США розмістити на території Німеччини ракети великої та середньої дальності послужить винятково для стримування агресивної поведінки Росії. Її погрози у зв’язку з цим не є новими.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.07.2024 22:52