Фото: Freepik

Нова політсила у Німеччині виступає проти допомоги Україні та закликає до переговорів з РФ

Проросійська партія "Союз Сари Вагенкнехт", яка недавно з'явилась у Німеччині, закликає припинити надавати Україні військову допомогу. Там переконані, що війну можна швидко завершити шляхом переговорів.

Про це повідомляє DW.

За даними видання, на своєму першому з'їзді в суботу, 27 січня, в Берліні  партія "Союз Сари Вагенкнехт" представила себе як об'єднання незадоволених всього політичного спектра. У документі політичної сили вказується вимога до уряду Німеччини щодо припинення постачання зброї в Україну. На їхню думку, такий сценарій нібито допоможе вмовити Кремль піти на переговори.

У партії переконані, що для забезпечення сталого миру та безпеки в Європі необхідно долучити РФ до довгострокового європейського мирного порядку. Своєю чергою члени "Союзу Сари Вагенкнехт" закликають до відновлення імпорту енергоресурсів з Росії, а також обмеження міграції до Німеччини та скасування санкцій щодо РФ.

Також політсила виступає з критикою щодо Європейського Союзу. Лідерка партії заявляє, що держави-члени повинні мати більше повноважень. Її ціллю також є "мораторій на розширення ЄС", категорично відкидаючи переговори щодо вступу до Євросоюзу з Україною, Молдовою та Грузією. Цікаво, що Сара Вагенкнехт підтримує Росію, а раніше вона була лідером Лівої партії у Бундестазі.

Нагадаємо, 4 січня Німеччина оголосила новий список військової допомоги Україні. До нього ввійшли дуже потрібна нашій армії система протиповітряної оборони Skynex із боєприпасами, десять бойових машин піхоти Marder і ракети до зенітно-ракетних комплексів IRIS-T.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.01.2024 10:39