Фото: armyinform.com.ua

Окупанти відмовились від атак на Бахмут: ISW пояснив задум ворога

Міністерство оборони Росії, ймовірно, відмовилося від наступу на Бахмут на користь підготовки до контрнаступу ЗСУ. Проте, попри зміщення пріоритетів керівництва ЗС РФ, ПВК "Вагнера" не припинила спроб повністю захопити місто.

Про це повідомив Інститут вивчення війни (ISW).

На думку аналітиків, Міністерство оборони Росії, схоже, змінило пріоритет наступу на Бахмут на користь підготовки до оборони від очікуваного українського контрнаступу, що поставило ПВК "Вагнера" і її засновника Євгена Пригожина у потенційно складне положення. 

Фахівці вважають, що довготривале утримання "Вагнера" в Бахмуті не узгоджується із загальним уповільненням темпів російських наступальних операцій в інших частинах України, оскільки регулярні російські війська, схоже, значною мірою зміщують акцент на підготовку до довгоочікуваного контрнаступу з боку України.

За винятком дуже обмежених і локальних атак в районі Кремінної та поблизу Донецька, російські війська в основному припинили наступальні операції на всій території бойових дій, що, ймовірно, означає перехід до оборони.

"Оперативно обґрунтованим рішенням для МО РФ було б почати притримувати та накопичувати боєприпаси і запаси, щоб підготуватися до будь-яких українських контрнаступальних дій, і відчайдушні заяви Пригожина вказують на те, що МО РФ, швидше за все, саме так і робить", — підсумували експерти.

Нагадаємо, у п'ятницю засновник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин заявив, що його найманці покинуть позиції в Бахмуті та віддадуть їх підрозділам Міноборони Російської Федерації. Це має статися нібито 10 травня 2023 року. Також головний "вагнерівець" показав десятки трупів "вагнерівців" і облаяв міністра оборони Росії Сергія Шойгу.

Водночас у Збройних силах України запевняють, що, попри заяву терориста, інтенсивність боїв у місті та на його околицях не спадає. Протягом доби було 43 боєзіткнення та 520 обстрілів різними калібрами. 

Глава Чечні Рамзан Кадиров заявив, що його військові можуть замінити найманців ПВК "Вагнера", які нібито хочуть покинути Бахмут. Очільник "кадировців" обурений тим, що Міноборони РФ не реагує на заяви Євгена Пригожина

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.05.2023 07:07