Алішер Усманов. Джерело: ap

Операція "Матрьошка": німецька поліція обшукала будинки російського олігарха в Баварії

Німецькі санкційні офіцери обшукали декілька об'єктів нерухомості на півдні Німеччини. За інформацією правоохоронців, вони належать громадянину Росії, їх проводять у зв'язку з активами, замороженими санкціями Євросоюзу.

Агенція Reuters, посилаючись на власні джерела, стверджує, що метою поліцейської операції став російський олігарх Алішер Усманов.

Спеціальну операцію назвали "Матрьошка", її проводить санкційне управління німецької митниці. Там уточнили, що офіцери обшукували нерухомість у Великому Мюнхені та Тегернзеї у Баварії.

Спеціальна комісія німецької митниці заявила, що діяла на підставі ордера на обшук, який видав суд. У відомстві додали, що не можуть надати додаткову інформацію про операцію з тактичних причин.

У вересні 2022 року німецька поліція обшукала віллу Усманова у престижному курортному містечку Роттах-Егерн на березі Тегернзеї. Згодом суд визнав рейди незаконними.

Усманова, який підтримує тісні стосунки з президентом Росії Володимиром Путіним, внесли до списку санкцій Європейського Союзу після початку повномасштабної війни Росії проти України. За даними німецьких медійників, слідчі звинувачують Усманова в несплаті 555 мільйонів євро податків до скарбниці Німеччини в період з 2014 по 2022 рік.

Нагадаємо, станом на середину серпня в Україні залишалося багато компаній, активи яких не конфіскували. Вони пов’язані з 25 російськими олігархами, що обслуговують роботу військово-промислового комплексу Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.10.2023 14:01