Майк Джонсон. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Опоненти Байдена в Конгресі США неоднозначно висловилися щодо фінансування України

Представники Республіканської партії США у Конгресі вимагають від адміністрації президента Джо Байдена пояснення стратегії Вашингтону щодо України. Від цього залежатимуть терміни схвалення нового пакета фінансування.

Про це повідомив CBS News із посиланням на заяву спікера Палати представників США Майка Джонсона.

На запитання журналіста про те, чи встигне Конгрес США домогтися фінансування України до лютого, він зауважив, що, на його думку, є важливіші речі.

"Є дві речі, які вкрай необхідні: ми повинні охороняти кордон США перед тим, як охороняти кордон якоїсь іншої держави", — пояснив політик.

Він додав, що наразі вони чекають інформацію та відповіді на запитання про те, що є кінцевою метою американських інтересів в Україні.

"Ми хочемо отримати необхідну інформацію та прагнемо знати, як ми будемо відповідально ставитися до витрачання цих ресурсів. Білий дім не надав нам такої інформації", — зауважив Майк Джонсон.

Цього тижня у Білому домі заявили, що США більше не мають коштів, аби надавати Україні нові пакети військової допомоги. За словами координатора Ради нацбезпеки Джона Кірбі, президент США Джо Байден підписав останній пакет допомоги у сфері безпеки, на який "у нас є повноваження щодо коштів".

Своєю чергою, спікер Палати представників Майк Джонсон заявив, що розглядає можливість проведення прямих переговорів із президентом США Джо Байденом з питань допомоги Україні.

Нагадаємо, вчора американське видання New York Times написало, що зенітно-ракетні комплекси Patriot успішно відбивають російські балістичні ракети, які можуть завдати Україні величезних втрат і руйнувань. Однак Сполучені Штати Америки не зможуть довго постачати ракети до них.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 07.01.2024 17:54