Бус, за допомогою якого втікали в Угорщину. Джерело: Telegram-канал Віталія Глаголи

Перерізали огорожу та втекли в Угорщину: на Закарпатті 18 людей прорвалися через кордон

У вівторок, 11 червня, на території відділу прикордонної служби "Лужанка" виявили покинутий бус Volkswagen. За його допомогою 18 людей перетнули кордон і втекли з України.

Про це повідомив журналіст і депутат Ужгородської міської ради Віталій Глагола у Telegram-каналі.

"Сьогодні під час моніторингу кордону оператор БпЛА прикордонної служби помітив мікроавтобус на польовій дорозі неподалік від лінії розмежування. Прикордонники прибули на місце для перевірки та знайшли порожній і відчинений білий "Volkswagen" з номерами АО4655АІ", — зазначив він.

За його словами, під час обстеження території знайшли сліди, що вели до кордону з Угорщиною. Також виявили проріз у загороджувальному паркані та сліди на контрольно-слідовій смузі.

Глагола розповів, що оперативним шляхом вдалося попередньо встановити: 18 людей з буса незаконно перетнули кордон.

"Поліція вилучила автомобіль і відправила його на штрафмайданчик в Берегові. Цей бус незадовго до цього засвітився в Берегові та селі Геча. Це виявили за камерами. Розслідування цього епізоду триває", — підсумував Віталій Глагола.

Учора речник Держприкордонслужби України полковник Андрій Демченко розповідав, що вантажівка з чорними військовими номерами незаконно перетнула кордон України з Угорщиною. Затримано понад 30 українців.

Нагадаємо, що наприкінці травня на Закарпатті прикордонники затримали чотирьох чоловіків призовного віку, які намагалися переплисти річку Тису на надувних дитячих колах. За таке "спорядження" ухилянти заплатили організаторам схеми по чотири тисячі доларів з кожного.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 11.06.2024 22:16