Фото: Офіс президента

Прем'єр-міністр Японії під час зустрічі з Зеленським оголосив про новий пакет енергетичної допомоги

Прем’єр-міністр Японії Фуміо Кішіда оголосив про новий пакет енергетичної допомоги Україні. Це сталось на полях Генеральної Асамблеї ООН, де він зустрівся з президентом Володимиром Зеленським.

Про це повідомляє Офіс президента.

Як зазначає прес-служба, під час зустрічі з Фуміо Кішідою Володимир Зеленський також розповів про актуальну ситуацію в енергетиці. Глава японського уряду заявив, що Японія готує новий пакет енергетичної допомоги, до якого увійдуть трансформатори, генератори та інше обладнання.

"Дуже радий нашій зустрічі. І ця нагорода не тільки від мене — від усього українського народу. Ми дуже вдячні за таку сильну підтримку України, українців із самого початку повномасштабного вторгнення", — сказав Володимир Зеленський.

Український лідер також подякував Японії за фінансову та гуманітарну допомогу на суму понад 12 мільярдів євро, а також за підтримку санкцій проти РФ. Глава держави наголосив, що важливо продовжувати роботу з блокування всіх шпарин, які Росія використовує для обходу санкцій.

Серед тем обговорення політики торкнулись співпраці з партнерами у G7 та ЄС для створення практичного механізму, який дасть змогу отримати 50 мільярдів доларів коштом заморожених російських активів.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський зустрівся у Нью-Йорку з прем’єр-міністром Індії Нарендрою Моді. Основною темою розмови стала Формула миру на тлі війни з Російською Федерацією.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 24.09.2024 08:02