Фото: скріншот

Пригожин заявив, що виводить "вагнерівців" із Бахмута

Очільник приватної військової компанії "Вагнера" Євген Пригожин заявив про початок виведення підрозділів із Бахмута. До 1 червня позиції нібито передадуть підрозділам Міноборони РФ.

Про це повідомила прес-служба Пригожина.

За словами ватажка "вагнерівців", до 1 червня основа частина найманців перебазується у тилові табори.

"Ми виводимо підрозділи з Бахмута. Зараз 5 ранку, 25 травня. До 1 червня основа частина перебазується у тилові табори. Передаємо позиції військовим. Боєкомплект, позиції, все, зокрема й сухпайок. Але, якщо військовим буде важко, безумовно, ми залишимо тих, хто мав основну роль у захопленні Бахмута. Всі думають, яким чином діяла ПВК Вагнер. Впливало два фактори і дві людини, яких ми залишаємо військовим. Це Бібер і Долік. Як тільки стане потрібно, вони стануть та перешкоджатимуть українським військовим", — заявив Пригожин.

Нагадаємо, раніше очільник приватної військової компанії "Вагнера" Євген Пригожин визнав провал "цілей спеціальної військової операції" Росії та зазначив, що українська армія найсильніша у світі.

Додамо, за даними аналітиків Інституту вивчення війни, цілком імовірно, що найманці з ПВК "Вагнера" не зможуть продовжувати бойові дії в Україні після виснажливих міських боїв у Бахмуті. Також сумнівно, що російська армія проводитиме наступальні операції.

Крім того, на думку ISW, найманці з ПВК "Вагнера" зазнають втрат при відході з Бахмута. Бойовики перебувають у безпосередньому контакті з військами ЗСУ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.05.2023 11:18