Дональд Трамп. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Про що Трамп розпитував Зеленського під час зустрічі: президент України розкрив подробиці

Під час зустрічі президента України Володимира Зеленського з колишнім лідером США Дональдом Трампом американський політик розпитував про ситуацію на фронті. Також його цікавили причини вторгнення російського диктатора Володимира Путіна в Україну.

Про це Зеленський розповів в інтерв'ю Fox News. Український лідер заявив, що "отримав чітку інформацію, що Дональд Трамп буде на боці України".

"Я не знаю, що буде після виборів у США і хто буде президентом, адже це ваша країна і народ вирішує, хто ним має стати. Але я отримав від Дональда Трампа дуже чітку інформацію, що він буде на нашому боці, що він буде підтримувати Україну. Є дуже багато деталей, які, я думаю, йому було цікаво почути саме від мене", — підкреслив Зеленський.

Глава держави зізнався, що Дональд Трамп багато його розпитував про ситуацію на фронті, про підтримку України з боку США, а також, чому глава Кремля Володимир Путін почав вторгнення.

Також президент України відповів, чи турбує його заява Дональда Трампа, що в колишнього президента США хороші відносини з Путіним.

"Я сказав, що сподіваюся, що у нього тепліші стосунки зі мною, ніж з Путіним. Я сказав це під час нашої зустрічі. Я розумію, що у Дональда Трампа є й були відносини, коли він був президентом", — сказав Зеленський.

Український президент також пояснив свою заяву про те, що не вірить у те, що Трамп знає, як закінчити війну в Україні.

"Ні, я сказав, що думаю, що саме ми розуміємо набагато краще за всіх, включно з Дональдом Трампом, що відбувається у нас в Україні і як це зупинити. Це важко зрозуміти. З усією повагою, між США та Україною велика відстань. І якщо у вас немає війни, то ви не можете це зрозуміти. Тому що Україна до повномасштабного вторгнення і після — це дві різні країни. Тому без цього досвіду, ви не зможете зрозуміти, як зупинити Путіна, і саме цим я хотів поділитися — якою є ціна цієї трагедії, кривавого вторгнення Путіна", — резюмував Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський запросив кандидата у президенти Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа відвідати Україну. Американський політик відповів, що "обов'язково приїде".

Вже після зустрічі з Володимиром Зеленським кандидат у президенти Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп заявив, що в разі його поразки на виборах війна в Україні переросте у Третю світову.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 29.09.2024 19:20