То Лам і Володимир Путін. Джерело: росЗМІ

Путін не переконав: у В’єтнамі назвали США стратегічним партнером

Попри недавній візит російського диктатора Володимира Путіна, В'єтнам вважає саме Сполучені Штати Америки своїм стратегічним партнером в економічному й інвестиційному питаннях.

Про це заявив міністр закордонних справ В'єтнаму Буй Тхань Шон. Його цитує видання Vietnam Plus.

Журналісти зауважили, що нещодавно В'єтнам відвідав помічник державного секретаря США у справах Східної Азії та Тихого океану Деніель Крітенбрінк. Він провів зустріч з міністром закордонних справ В'єтнаму Буй Тхань Шоном.

"В'єтнам готовий працювати зі США для просування всеосяжного стратегічного партнерства з метою ефективного, стабільного та змістовного розвитку на основі поваги до незалежності, суверенітету, територіальної цілісності та політичних інститутів один одного", — заявив після зустрічі Буй Тхань Шон.

Водночас Крітенбрінк підтвердив прихильність США підтримці "сильного, незалежного, самостійного В'єтнаму, який здатен процвітати".

Цікаво те, що Крітенбрінк прибув до В'єтнаму мене ніж через добу після візиту туди російського диктатора Володимира Путіна. За результатами його візиту підписано понад десяток угод про двостороннє співробітництво в галузі освіти, медицини, енергетики, а також оборони.

Нагадаємо, керівник Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Коваленко пояснював, що Російська Федерація намагається розширити асортимент товарів військового та подвійного призначення російського виробництва на в’єтнамському ринку. Саме з цим може бути пов'язана поїздка глави Кремля Володимира Путіна до В'єтнаму.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 23.06.2024 21:57