Володимир Путін: Колаж: TrueUA

Путін відзвітував про доходи: скільки "офіційно" заробив російський диктатор

Центральна виборча комісія (ЦВК) Російської Федерації опублікувала декларацію про доходи Володимира Путіна, якого зареєстрували кандидатом на вибори президента. За шість років диктатор заробив майже 68 мільйонів рублів (це, зокрема, пенсія) та відклав 40 мільйонів рублів.

Про це повідомило російську видання "Медуза".

"За шість років, з 2018 до 2022 року, Путін заробив 67 мільйонів 591 тисячу 875,34 рубля. Це зарплата президента Російської Федерації, дохід від вкладів у банках, цінних паперів, а також пенсія, зокрема, військова, та продаж майна", — йдеться в повідомленні.

На українські гроші це виходить приблизно 28,6 мільйона гривень.

У декларації Путіна, як і 2018 року, коли він звітував перед ЦВК минулого разу, сказано, що він має 77-метрову квартиру в Петербурзі й один гараж площею 18 квадратних метрів там же. Також не змінився список транспортних засобів, що належать йому: два автомобілі ГАЗ М21, випущені 1960 та 1965 років, ВАЗ 2121 2009 року і причіп "Скіф" 1987 року. У власності Путіна, як і раніше, — 230 акцій банку "Санкт-Петербург" (ціна однієї акції на Мосбіржі — 280,49 рубля).

За шість років скоротилася кількість рахунків у банках, зареєстрованих на ім'я Путіна, — з 13 до 10. При цьому сума накопичень на них зросла майже вчетверо – з 13,8 мільйона рублів до 54,4 мільйона. За останні 12 років сума накопичень збільшилася майже вдесятеро — 2012 року Путін повідомляв, що на його рахунках 5,7 мільйона рублів.

Прес-секретар виборчого штабу Володимира Путіна Олександра Суворова повідомила, що сума його доходів за шість років складається насамперед із його зарплати як президента. Крім того, 2017 року він продав земельну ділянку, що належала йому в Московській області.

"Розмір накопичень кандидата пропорційний його доходам. Необхідно враховувати, що посада президента передбачає перебування на державному забезпеченні, що дає змогу відкладати кошти", — пояснила вона.

Нагадаємо, нещодавно Bloomberg опублікувала матеріал, у якому стверджується, що президент Росії Володимир Путін "зондує ґрунт" на предмет готовності США до переговорів про припинення війни в Україні. Видання, посилаючись на "двох людей, близьких до Кремля", вказує, що російський диктатор "непрямими каналами дає зрозуміти, що відкритий до дискусії, зокрема, можливо, щодо майбутніх домовленостей про безпеку в Україні".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 30.01.2024 19:35