Володимир Путін і Дональд Трамп. Фото з архіву. Джерело: росЗМІ

Путін висловився про ідею Трампа "швидко закінчити війну"

Російський диктатор Володимир Путін заявив, що "серйозно" ставиться до ідеї кандидата в президенти Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа. Йдеться про "швидке закінчення війни в Україні".

Про це Володимир Путін сказав у коментарі російським пропагандистським інформаційним ресурсам. Він зазначив, що не знайомий із конкретними пропозиціями Трампа щодо завершення війни в Україні, однак ставиться до них "серйозно".

"Те, що Трамп, як кандидат у президенти, заявляє про те, що він готовий і хоче зупинити війну в Україні, — ми до цього ставимося цілком серйозно", — сказав Путін.

При цьому кремлівський диктатор зауважив, що "не знайомий з можливими пропозиціями" того, як саме Трамп має намір це зробити. Путін додав, що конкретні пропозиції Трампа — "це, звичайно, ключове питання".

"Я не сумніваюся, що він говорить це щиро, і ми це підтримуємо", — сказав російський очільник.

Як відомо, Трамп неодноразово стверджував, що здатний закінчити війну в Україні ще до своєї інавгурації в січні. Однак він жодного разу не пояснював публічно, як він планує це зробити. Президент України Володимир Зеленський відреагував, що Трамп повинен негайно викласти свій план швидкого завершення війни з Росією, якщо у нього такий є.

Раніше західні журналісти зазначали, що в команді Трампа начебто серйозно розглядають варіант "угоди з Кремлем" задля припинення російсько-української війни, яка означала би відмову від вступу України та Грузії до НАТО та територіальні поступки України.

Нагадаємо, що в п’ятницю, 5 липня, прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан поїде до Москви. Там він зустрінеться з диктатором Володимиром Путіним. Лише нещодавно угорський лідер перебував із візитом у Києві.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.07.2024 20:57