Володимир Путін. Джерело: росЗМІ

Путін знову взявся лякати НАТО: що цього разу заявив кремлівський диктатор

Дозвіл на удари України далекобійними ракетами по російській території начебто означають "пряму участь" НАТО у війні з Росією. Тому Москва планує відповідати на такі загрози.

Про це заявив кремлівський диктатор Володимир Путін у коментарі російським пропагандистам. На його думку, дискусія про дозвіл для України завдавати ударів по Росії далекобійними ракетами насправді означає зовсім інше, тому що українська армія "не може" сама здійснювати такі удари.

"Це можливо тільки з використанням розвідувальних даних із супутників, яких Україна не має у своєму розпорядженні, це дані тільки зі супутників або Євросоюзу, або США — загалом, із натовських супутників", — зазначив він.

Окрім того, продовжив очільник Кремля, оперувати далекобійними системами так само в його уявленні можуть "тільки військовослужбовці країн НАТО".

"Йдеться про те, щоб ухвалити рішення про те, що країни НАТО безпосередньо беруть участь у військовому конфлікті чи ні. Якщо таке рішення ухвалять, то це означатиме не що інше, як пряму участь країн НАТО, США, європейських країн у війні в Україні", — зауважив Путін.

У такому разі, додав він, Росія ухвалюватиме "відповідні рішення з огляду на ті загрози, які нам створюватимуться".

Україна протягом останніх декількох тижнів просила західних союзників дозволити їй уражати цілі на території Росії наданою зброєю, вказуючи, зокрема, на аеродроми, де базуються літаки — з них обстрілюють далекобійними ракетами українські міста.

Нагадаємо, сьогодні аналітики авторитетного видання The Times написали, що США планують дозволити Україні використовувати ракети союзників для ударів по території Росії. Але це не стосується американської зброї, зокрема, ракет ATACMS.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 12.09.2024 21:13